Αδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Κουρέα

Πληροφορίες αναφορικά με την νομοθεσία

Ο νόμος 4386/2016 ΦΕΚ 83/Α/11-5-2016, καθώς και η Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ1/87231/2019 των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών «Σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας Κομμωτών-Κουρέων και Τεχνιτών Περιποίησης Χεριών και Ποδιών» ΦΕΚ Β΄2146/07.06.2019, αναφέρει τα εξής:

Οι απόφοιτοι των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του Υπουργείου Παιδείας, έχουν το νόμιμο δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας ,του Υπουργείου Παιδείας, για την απόκτηση της “Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος” ή όπως θα είναι η νέα ονομασία, “Βεβαίωση νομίμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος”.

Για να συμμετάσχει ένας απόφοιτος Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα πρέπει να έχει εκτός από την “Βεβαίωση Περαίωσης Σπουδών” τουλάχιστον 600 ωρών, του Κ.Δ.Β.Μ. και αποδεδειγμένη προϋπηρεσία 24 μηνών στο επάγγελμα της Κομμωτικής ή του Μανικιούρ – Πεντικιούρ. Η προϋπηρεσία αυτή, μπορεί έχει πραγματοποιηθεί πριν τις σπουδές, κατά την διάρκεια αυτών, ή μετά την αποφοίτηση από το ΚΔΒΜ.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων Κ.Δ.Β.Μ. στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα γίνονται όπως αυτές των αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Με το Νομοσχέδιο αυτό, κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μας.

Για επιπλέον πληροφορίες / διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

Μάθετε για τα σεμινάρια κομμωτικής που προσφέρει η σχολή κομμωτικής ‘De Stijl Varosi’

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

De Stijl Varosi ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ-1 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ –ΕΟΠΠΕΠ  Αρ. Αδείας 6875

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ: ΕΦΗΜ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, Νόμος 4386/2016, ΦΕΚ 83/Α/11-5-2016

Μαρτυρίες Σπουδαστών

Τμήμα Σχολής – Barber’s HairCut

Αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα στα ‘De Stijl Varosi’ στο τμήμα Barber’s Hair Cut. Οι εκπαιδευτές μου ήταν άριστοι επαγγελματίες και με άριστη κατάρτιση. Με δίδαξαν τα μυστικά του επαγγέλματος με μεγάλη διάθεση και υπομονή. Έμαθα όλες τις μοντέρνες και κλασικές τάσεις στα ανδρικά κουρέματα και είμαι έτοιμος να εργαστώ σε κουρείο ή κομμωτήριο. Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την βοήθειά τους και τις πολύτιμες γνώσεις που μου προσέφεραν.
Επέλεξα να φοιτήσω στα ‘De Stijl Varosi’ στο τμήμα Barber’s Hair Cut, συστημένος από φίλους μου, που αποφοίτησαν από εκεί, πριν χρόνια. Η οργάνωση της Σχολής ήταν άριστη και όλοι οι εκπαιδευτές μου με στήριξαν σε όλη την προσπάθεια που έκανα. Έχω μόνο καλά λόγια να πω για την Σχολή μου και την προτείνω σε όλους.
Φοιτώ στο τμήμα Barber’s Hair Cut. Απολαμβάνω να βρίσκομαι στη Σχολή και να μαθαίνω από πραγματικά αξιόλογους και έμπειρους επαγγελματίες. Η Σχολή κάνει εξαιρετική δουλειά και βρίσκονται πάντα κοντά στους σπουδαστές σε ότι και αν χρειαστούν.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ