Αδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Κομμωτή

Πληροφορίες αναφορικά με την νομοθεσία

Ο νόμος 4386/2016 ΦΕΚ 83/Α/11-5-2016, καθώς και η Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ1/87231/2019 των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών «Σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας Κομμωτών-Κουρέων και Τεχνιτών Περιποίησης Χεριών και Ποδιών» ΦΕΚ Β΄2146/07.06.2019, αναφέρει τα εξής:

Οι απόφοιτοι των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του Υπουργείου Παιδείας, έχουν το νόμιμο δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας ,του Υπουργείου Παιδείας, για την απόκτηση της “Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος” ή όπως θα είναι η νέα ονομασία, “Βεβαίωση νομίμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος”.

Για να συμμετάσχει ένας απόφοιτος Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα πρέπει να έχει εκτός από την “Βεβαίωση Περαίωσης Σπουδών” τουλάχιστον 600 ωρών, του Κ.Δ.Β.Μ. και αποδεδειγμένη προϋπηρεσία 24 μηνών στο επάγγελμα της Κομμωτικής ή του Μανικιούρ – Πεντικιούρ. Η προϋπηρεσία αυτή, μπορεί έχει πραγματοποιηθεί πριν τις σπουδές, κατά την διάρκεια αυτών, ή μετά την αποφοίτηση από το ΚΔΒΜ.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων Κ.Δ.Β.Μ. στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα γίνονται όπως αυτές των αποφοίτων Ι.Ε.Κ.
Με το Νομοσχέδιο αυτό, κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μας.

Για επιπλέον πληροφορίες / διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

Μάθετε για τα σεμινάρια κομμωτικής που προσφέρει η σχολή κομμωτικής ‘De Stijl Varosi’

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

De Stijl Varosi ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ-1 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ –ΕΟΠΠΕΠ  Αρ. Αδείας 6875

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ: ΕΦΗΜ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, Νόμος 4386/2016, ΦΕΚ 83/Α/11-5-2016

Μαρτυρίες Σπουδαστών

Τμήμα Σχολής – Κομμωτική

Σπούδασα στην Σχολή ‘De Stijl Varosi’ στην Θεσσαλονίκη για ένα χρόνο, στο τμήμα Κομμωτικής και ήταν για μένα μία καταπληκτική εμπειρία. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους τους εκπαιδευτές μου, γιατί ο καθένας μου μετέδωσε με τον δικό του τρόπο τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Ήδη εργάζομαι σε Κομμωτήριο στο κέντρο, μετά την αποφοίτησή μου.
Μετά από μεγάλη έρευνα για Σχολή Κομμωτικής, αποφάσισα να φοιτήσω στα De Stijl Varosi. Η απόφασή μου να έρθω από την Κύπρο στην σχολή κομμωτικής De Stijl Varosi στην Θεσσαλονίκη αποδείχθηκε πως ήταν μια πολύ σωστή επιλογή και ευχαριστώ θερμά τους εκπαιδευτές μου και την διεύθυνση, για όλα όσα μου προσέφεραν.
Αποφοίτησα από τα De Stijl Varosi πριν δύο χρόνια. Μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Λάτρεψα ακόμα περισσότερο την Κομμωτική και σε αυτό συνέβαλαν όλοι οι εκπαιδευτές, που στάθηκαν δίπλα μου από τα πρώτα μου βήματα έως το τέλος. Ευχαριστώ τη Σχολή και το προσωπικό μέσα από την καρδιά μου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ